Венгер призова феновете на Арсенал да не освиркват Адебайор


Н. Гавазов

Арсен Венгер призова феновете на Арсенал да покажат уважение към бившия нападател Емануел Адебайор в дербито на Северен Лондон, подчертавайки че играчът от Того си остава голям футболист независимо къде играе. Както е известно, Адебайор бе доведен от Монако лично от Венгер през 2006 г., но си навлече гнева на феновете на „артилеристите", когато премина в Манчестър Сити преди две и половина години.

27-годишният, който се присъедини към Тотнъм под наем от „гражданите", след известен престой в Реал Мадрид беше обект на освирквания по време на първата среща между отборите на "Уайт Харт Лейн" през октомври.

Двата клуба излязоха в началото на седмицата със съвместно изявление към феновете, че по време на дербито няма да бъде толерирано анти-социално поведение.

Венгер се присъедини към апела и призова за спокойствие.

„Ние трябва да уважаваме всички играчи на Тотнъм и призовавам към това нашите фенове. Купих Адебайор, когато никой не го познаваше в тази страна и той се превърна в голям играч, така че не съм изненадан, че той се справя толкова добре. Емануел премина в Манчестър Сити, а след това в Реал Мадрид, а след това се върна обратно в Манчестър Сити и след това в Тотнъм, така че той е играл само за големите клубове и аз не съм изненадан на това", заяви Венгер за Sky Sports.

 

86