Манчини: Надявам се, че Тевес ще ни помогне за края на сезона


Н. Гавазов

Роберто Манчини потвърди своето мнение, че Карлос Тевс все още може да играе голяма роля за Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига през този сезон. Както е известно, аржентинецът не е играл за „гражданите" от септември насам, когато отказа да излезе и да загрява срещу Байерн Мюнхен в двубой от втория кръг на Шампионската лига. Футболистът прекара няколко месеца в своята родина и бе пред трансфер през зимния трансферен прозорец, но до сделка така и не се стигна.

Според информация на английските медии, 28-годишният нападател е пред завръщане на Острова и мениджърът на Сити вярва, че бившият играч на Манчестър Юнайтед би помогнал на тима в най-важната част от сезона.

„Всеки знае, че Тевес е топ играч вероятно за нас щеше да бъде по-добре, ако той се намираше тук. Карлос има способността да променя играта. Ако той се завърне през следващата седмица, може би ще ни помогне в последните три месеца. Не знам какво е състоянието му, защото не е играл от четири месеца, но силата му на възстановяване е много голяма. Карлос знае ситуацията. Ако той се върне, ние ще разговаряме. Защо пък не? Не виждам какъв е проблема", заяви Манчини за Sky Sports.

 

81