Челси ще сложи край на успешната серия на лебедите


П. Пенков

Суонзи - Челси
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 31.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Кевин Френд


Във вторник от 21:45 часа Суонзи Сити и Челси излизат един срещу друг в среща от междинния 23-ти кръг от английската Висша лига. Въпреки неочаквания успех над Арсенал по-рано този месец, лебедите се свлякоха до 13-та позиция във временното подреждане, след като преди седмица претърпяха поражение с 2:0 при гостуването си на Съндърланд. Освен загубата, през уикенда, съставът на Брендън Роджърс приключи участието си в турнура за Купата на Футболната Асоциация на Англия, тъй като бяха надиграни с 2:1 на "Рийбок Стейдиъм" от отбора на Болтън.

Привлеченият под наем халф от отбора на Челси - Джош Макийрън няма да може да вземе участие в тази среща за Суонзи, като вероятно позицията му ще бъде заета от Сигурдсон, който се завръща отново в игра. Фери Боуд остава аут, поради контузия, докато Коулкър, Рейнджъл и Тейлър отново ще намерят място в стартовите 11 на Брендън Роджърс, след като им беше дадена почивка срещу Тротърс.

За разлика от своя съперник, Челси успяха да продължат участието си в турнира ФА Къп, след като отстрани новака във Висшата лига - Куинс Парк Рейнджърс след 0:1 на "Лофтус Роуд". След двубоят стана ясно, че сините от Лондон ще трябва да се изправят срещу Бирмингам в петия кръг от надпреварата, като срещата ще се проведе на стадион "Стамфорд Бридж". Преди седмица съставът на Андре Вилаш-Боаш не успя да скъси разликата с третия в подреждането - Тотнъм, след като тима регистира нулево равенство като гост на новака Норич Сити.

Майкъл Есиен, който доскоро лекува тежка контузия, може съвсем скоро да се завърне отново в игра за лондончани, което е добрата новина в лагера на тима, след като Рамиреш получи сериозна травма в коляното по време на двубоя от ФА Къп. Джон Оби Микел и Франк Лампард остават под въпрос, като състоянието им ще бъде обсъдено преди самото начало на срещата, докато Дидие Дрогба и Саломон Калу продължават да бъдат отсъстващи, тъй като вземат участие в Купата на Африка.

Суонзи Сити са непобедени в последните си пет домакински срещи, но смятам, че Челси ще сложи край на това постижение на лебедите във вторник, като очаквам класическа победа за лондончани.

Прогноза: Суонзи Сити - Челси 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Суонзи:


02 януари Астън Вила - Суонзи 0:2 (Висша лига)
07 януари Барнзли - Суонзи 2:4 (ФА Къп)
15 януари Суонзи - Арсенал 3:2 (Висша лига)
21 януари Съндърланд - Суонзи 2:0 (Висша лига)
28 януари Болтън - Суонзи 2:1 (ФА Къп)

Челси:

02 януари Уулвърхемптън - Челси 1:2 (Висша лига)
08 януари Челси - Портсмут 4:0 (ФА Къп)
14 януари Челси - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
21 януари Норич - Челси 0:0 (Висша лига)
28 януари КПР - Челси 0:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Суонзи - Челси


1 среща
0 победи за Суонзи
0 равенства
1 победа за Челси
Голова Разлика: 4:1 за Челси


Коефициенти от bet365:
Суонзи - 4.50
Равен - 3.60
Челси - 1.80

Коефициенти от Offsidebet:
Суонзи - 4.60
Равен - 3.30
Челси - 1.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
175