Челси и КПР се разбраха за трансфера на Алекс


Н. Гавазов

КПР се споразумя с Челси за трансфера на Алекс на „Лофтус Роуд", съобщи Association Sport. Както е известно, по-рано през седмицата офертата на Рейнджърс за бразилеца бе отхвърлена, но днес двата лондонски отбора постигнаха консенсунс. Сега остава само да бъде убеден 29-годишният футболист, за да стане първото попълнение на Марк Хюз като мениджър на КПР.

Челси приема предложението на Рейнджърс по-малко от 24 часа след като Гари Кейхил отпътува за Лондон за да изпълни формалностите по преминаването си на „Стамфорд Бридж" от Болтън.

Алекс, който също така е свързван с преминаване в ПСЖ и Ювентус бе изгонен от първия отбор на Челси, след като подаде молба за трансфер. Още в първите дни на новата година Рейнджърс предложи 3 милиона паунда за бразилеца, но офертата бе отклонена, а малко след това Вилаш-Боаш намекна, че клубът от „Лофтус Роуд" ще трябва да коригира предложението си.

По всичко изглежда, че представителите на Рейнджърс за обърнали внимание на забележката от страна на португалския мениджър и са отправили нова, по-добра оферта за Алекс. Ако всичко върви нормално, още следващата седмица бразилеца ще може да помогне на новия си клуб в мача му срещу Уигън, който може да бъде последван от възможен сблъсък с Челси в рамките на Купата на Англия.

 

85