Уигън и Съндърланд ще си поделят по точка


П. Пенков

Уигън - Съндърланд
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 03.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Кевин Френд


В друг двубой от втория ден от 20-я кръг на английската Висша лига - Уигън и Съндърланд се изправят един срещу друг на "DW Стейдиъм" в борба за трите точки. Домакините водени от мениджъра Роберто Мартинес, продължават да се борят за оцеляването си през този сезон, като в момента Латикс заемат 18-та позиция в класирането с актив от 15 точки, като само 2 за нужни на състава за да се измъкне от опасната зона. Месец декември може да се определи като успешен за Уигън, тъй като тима претърпя само две поражения в общо шест мача, като спечели общо шест точки, което е добре за отбор, който се бори за оцеляването си. Последната загуба, която състава на Роберто Мартинес претърпя беше на Boxing Day, когато Манчестър Юнайтед победи с категоричното 5:0 Латикс, като три от попаденията за червените дяволи бяха дели на Димитър Бербатов. В последния си мач за изминалата 2011 година Уигън записа равенство 2:2 срещу Сток Сити и успя да си тръгне с ценна точка от визитата си на "Британия Стейдиъм".

Гари Коулдуел ще трябва да изтърпи наказанието си, след като получи червен картон и беше изгонен по време на мача с грънчарите. Стийв Гохоури вероятно ще замени капитана Уигън и ще си партнира заедно с Антолин Алкараз. Дейвид Джоунс ще се върне в средата на терената, след като през по-голямата част от декевмри играеше като бранител.

Съперникът им Съндърланд набира скорост и вече е 15-ти в подреждането с актив от 21 точки. Черните котки на Стив Брус записаха цели 3 победи, 1 равенство и 2 загуби през месец декември. Именно тези 10 точки помогната на тима да се измъкне от опасната зона. Празничният период беше повече от успешен за Съндърланд, след като тима победи като гост с 3:2 Куинс Парк Рейнджърс, а ден след Коледа записа равенство 1:1 у дома срещу Евертън. В първия ден от новата 2012 година, червено-белите записаха изненадваща победа, надигравайки Манчестър Сити с 1:0 на "Стейдиъм ъф Лайт".

Джи Донг-Уонг, който отбеляза победното попадение над гражданите, може ще започне като титуляр срещу Уигън. Съотборниците му Маркос Алегри, Фрейзър Кембъл, Майкъл Търнър и Крейг Гордън със сигурност няма да могат да играят срещу Уигън, поради контузии.

Прогноза: Уигън - Съндърланд 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:


10 декември Уест Бромич - Уигън 1:2 (Висша лига)
17 декември Уигън - Челси 1:1 (Висша лига)
21 декември Уигън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Уигън 5:0 (Висша лига)
31 декември Стоук Сити - Уигън 2:2 (Висша лига)

Съндърланд:

11 декември Съндърланд - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
18 декември Тотнъм - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
21 декември КПР - Съндърланд 2:3 (Висша лига)
26 декември Съндърланд - Евертън 1:1 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Съндърланд


16 срещи
7 победи за Уигън
6 равенства
3 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 20:14 за Уигън


Коефициенти от bet365:
Уигън - 2.62
Равен - 3.25
Съндърланд - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Уигън - 2.50
Равен - 3.15
Съндърланд - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
128