Манчестър Юнайтед се оплака от Сити


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед се оплака на Футболната асоциация на Англия (ФА) за броя на билетите, които клуба от „Олд Трафорд" е получил от Манчестър Сити за мача между двата отбора от Купата на Англия следващия месец. Според правилата на ФА, Юнайтед има право на 15% от местата на „Етихад Стейдиъм", което означава, че „червените дяволи" би трябвало да получат 7 100 билета.

Вместо това, Сити е предоставил на своя градски съперник 5 500 бройки от ценните книжа, което всъщност е предизвикало гнева на ръководството на рекордьора по титли в Англия. „Гражданите" са обосновали своето решение с мерките за безопасност, което всъщност е довело до намесата на ФА.

Ситуацията стана още по-любопитна, след като се разбра, че при евентуално преиграване на мача, Юнайтед няма да предостави на Сити 15 % от местата на „Олд Трафорд", а само 11% или 8 500 билета, което е свързано с по-големия капацитет на домашната арена на „червените дяволи". До тук се стигнало благодарение на специално разрешение от ФА, която следи развитието на нещата.

Всичко това само сгорещява атмосферата около сблъсъка и изобщо в противопоставянето между двата градски съперника, които в момента заемат първите две места в класирането на Висшата лига.

 

72