Тотнъм готви оферта от 20 милиона за Тевес


Н. Гавазов

Шокиращо, Тотнъм се появи като другият претендент, който се нарежда на опашката за нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, съобщава Daily Mail. „Шпорите" са в преследване на титлата, но Хари Реднап е силно обезпокоен от головата немощ на своите футболисти - нападението на лондончани е най-слабо от първите пет отбора в класирането и този факт е накарало представители на Тотнъм да се срещнат със служители на „Етихад Стейдиъм" и да предложат 20 милиона за аржентинския футболист.

Както е известно, в момента Тевес се намира в родината си и не е играл за Сити от септември след като влезе в конфликт с Роберто Манчини заради отказа си да излезе и да загрява край страничната линия по време на срещата от втория кръг на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

Един от основните кандидати за подписа на Тевес се явява италианския Милан, който е най-гласовит в преследването му, твърдейки че вече е подписал с него. Съвсем наскоро - миналата неделя ПСЖ обяви смело, че е постигнал споразумение със Сити, като цената на трансфера ще бъде 21 милиона паунда.

Но по всичко изглежда, че сега Тотнъм се готви да изпревари останалите европейски клубове и да подпише с Тевес.

Според източник от „Етихад Стейдиъм", пречка за сделката може да се окаже, евентуалното нежелание на Сити да даде своя играч на пряк конкурент за титлата, както и твърдото намерение на Тевес да напусне Острова, където не се чувства комфортно.

 

106