Венгер обясни причините за продажбата на Насри


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че неговото решение да продаде полузащитника Самир Насри на Манчестър Сити през миналото лято е било свързано не само с провал в преговорите за новия договор на френския национал, но и с неговото желание да предостави повече игрово време на Аарън Рамзи. Както е известно, през лятото Самир премина срещу 25 милиона в лагера на „гражданите", но Венгер е знаел, че има с кой да замени Насри и поради това е приел предложението за трансфера.

„Мениджърът винаги иска да запази младите си играчи, но когато не можеш да договориш нов контракт, трябва да можеш да се разделяш с тях. Освен това, Рамзи не игра през миналата година толкова често, както на мен ми се искаше. По време на предсезонната подготовка видях, че Уилшър и Рамзи си взаимодействат много добре. Не съм очаквал съвършенство, но двамата наистина се разбират добре", заяви Венгер за Arsenal Player.

Тази вечер Сити излиза срещу Арсенал в четвъртфинален мач за Купата на Лигата и навярно Насри ще се изправи срещу бившия си отбор.

 

96