Издънка за Ливърпул, мърсисайдци не успяха да се справят със Суонзи (видео)


В. Мухарски

Ливърпул не успя да победи Суонзи на собствения си "Анфийлд" в двубой от 11-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха без да си отбележат гол при резултат 0:0. "Мърсисайдци" владееха инициативата в мача, но въпреки това не бяха достатъчно агресивни в атакуващ план и не създадоха много чисти положения пред противниковата врата.

Още в 7-ата минута  Анди Каръл пропиля фантастично голово положение, след като Стюърт Даунинг го изведе на страхотна позиция в наказателното поле на гостите, но ударът му срещна напречната греда. Луис Суарес и Стюърт Даунинг на няколко пъти можеха да открият резултата през първата част, но нямаха къмсет при завършващия удар. Пропуски през второто полувреме направиха и играчите на Суонзи. Едно от най-интересните моменти след почивката бе в 79-ата минута, когато удар на Даниел Агер с глава мина на сантиметри над горната греда.

В 84-ата минута гостите шокиращо можеха да поведат в резултата, но Гайър прати топката над вратата от точката за изпълнение на дузпата. В 88-ата минута Дирк Каут отбеляза попадение, което обаче бе отменено поради засада.

След този двубой момчетата на Кени Далглиш заемат 6-то място в класирането с актив от 19 точки, докато гостите са на 10-ата позиция с 13 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



137