Принудиха Сити да намали наказанието на Тевес


Н. Гавазов

Ръководството на Манчестър Сити се принуди да понижи размера на глобата, която бе наложена по-рано на нападателя на отбора Карлос Тевес, съобщава ВВС. Както е известно, аржентинският национал бе намерен за виновен в нарушаването на пет точки от своя договор с клуба заради инцидента по време на срещата с Байерн Мюнхен от турнира Шампионска лига в началото на тази седмица му беше наложена глоба в размер на четири седмични заплати - около 800 000 паунда.

Вчера Асоциацията на професионалните футболисти на Англия (RFA) изрази подкрепата си към Тевес в неговото намерение да обжалва решението на своите босове, а президентът на RFA Гордън Тейлър заяви, че наложеното наказание е несправедливо и отказа да подкрепи ръководството на Манчестър Сити.

Както е известно, максималната глоба, която може да бъде наложена на един играч от страна на неговия клуб е в размер на две седмични заплати, а по-големите наказания подлежат на одобрение от страна на RFA.

„Той никога не е отказвал да играе, а единствено не е искал да продължи да загрява. Тевес винаги е горял от желание да излезе на терена. Клубът се опитва да преговаря с него, но представителя на Сити така и не успя да докаже позицията си", заяви Тейлър за АР.

Това означава, че предложението на клуба на практика не получи одобрението на RFA и глобата за Тевес ще бъде в размер на две седмични заплати.

„Клубът признава, че Асоциацията на играчите е единствената организация, която е упълномощена да налага глоба по-голяма от две седмици, както е предвидено в договорите. Въпреки това, Манчестър Сити е разочарован от RFA в очевидния конфликт на интереси в този процес. Карлос Тевес е представляван лично от изпълнителният директор на RFA и клубът вече беше информиран за позицията на Асоциацията. Ние сме в диалог с тях от 28 септември и решението им означава отклоняване от този диалог. Не сме съгласни с решението на RFA, но сега ние сме принудени да се съобразим и на Тевес ще бъде наложена глоба от две седмични заплати", се казва в изявление на Манчестър Сити.

98