Сър Алекс: Евра няма да отстъпи от своите обвинения


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разказа за реакцията на защитника на „червените дяволи" Патрис Евра относно епизода, който се случи с французина по време на срещата от осмия кръг на Висшата лига на Англия срещу Ливърпул. Както е известно, след мача бранителят заяви, че нападателя на мърсисайдци Луис Суарес „десет пъти" му е отправил обиди на расистки основа.

Тези изявления на Евра предизвикаха незабавна реакция от страна на Футболната асоциация на Англия, която в събота вечер излезе с изявление, в което се съобщава, че започва разследване на инцидента. Ливърпул от своя страна защити своя играч, който днес обясни, че никога не е обиждал Евра и излиза на терена само с мисълта за играта.

„Аз разговарях с Патрис. Той е с твърдото намерение да дочака резултатите от разследването и няма да отстъпи от своите обвинения. Това е сложна ситуация за нас. В събота трибуните на „Анфийлд" изглеждаха великолепно - никой не пееше глупави песни, които слушахме в предишни години. И двете страни заслужават похвала в това отношение", заяви Сър Алекс за ВВС.

„Но ситуацията с Евра не е насочена срещу Ливърпул и не е повод да се конфронтираме с Ливърпул. Разбира се, Патрис е разстроен от думите, които бяха изречени по негов адрес, но разследването е в ръцете на Футболната асоциация", допълва шотландският специалист.

 

86