PFA предложи помощ по случая Тевес


Н. Гавазов

Главният изпълнителен директор на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) Гордън Тейлър смята, че конфликтът между Карлос Тевес и Манчестър Сити трябва да бъде изгладен и той предложи да посредничи в евентуалните дискусии между играча и клуба. Както е известно, аржентинският нападател отказа да замени Един Джеко по време на двубоя от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на „Алианц -Арена" и след срещата мениджърът на „гражданите" Роберто Манчини заяви, че Тевес няма повече да играе за Сити.

Тейлър не е доволен от цялата ситуация и се надява, че нещата могат да бъдат оправени без да се шуми толкова много в пресата.

„Това, което се случва не е добре за Манчестър Сити - за мениджъра и за играча. Всеки един конфликт подлежи на разрешаване, което е най-доброто за всички страни. Никой не иска да подкопава управлението на един мениджър, както и да унижава даден играч. Става дума, че трябва да бъде постигнат баланс и този баланс може да се постигне с налагане на много сериозна глоба и извинение на футболиста. Нека видим след това как ще се развият нещата до януарския трансферен прозорец. Клубовете имат потенциала да се справят с всяка една ситуация, а мениджъра да запази дисциплината в отбора. Ние сме в състояние да окажем помощ в това отношение", заяви Тейлър за Sky Sports.

"Всички бързат да осъдят Тевес, но той е играч от световна класа. В момента не е фаворит на феновете, но през миналия сезон той дърпаше отбора. Сити плати много пари за него и не е приемливо да бъде държан настрана. Или да играе с резервите", допълва изпълнителният директор на PFA.

 

112