Манчестър Сити надделя над Евертън (видео)


И. Ангелов

Отборите на Манчестър Сити и Евертън не спретнаха голово шоу за откриването на 6-тия кръг на Висшата лига, но мачът предложи множество интересни моменти пред публиката на "гражданите". В крайна сметка Сити надделя с 2:0 над опонента си. Емоциите на моменти надигна капитанът на Евертън и бивш играч на Манчестър Юнайтед Фил Невил, чиито влизания в краката на футболисти на Сити вдигаха гневно публиката на крака.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, но от Евертън трябваше да са доволни на това, тъй като Сити натискаше много и възможностите пред мърсисайдци почти липсваха. В определени моменти защитниците на "гражданите" разиграваха току пред наказателното на гостите.

През второто полувреме се случи по-интересното в този мач, който се развиваше в една насока - доминация на Сити. Въпреки цялата преса обаче нищо не се случи докато не влезе Марио Балотели в 61-ата минута. Експлозивният футболист вдигна темпото на мача, отбеляза се и асистира за гол, който бе отменен. Супер Марио вкара в 68-ата минута. Агуеро върна топката назад и той я фалцира далеч от вратаря, като му помогна и рикошет.

Джеймс Милнър пък, отново влязъл като резерва в 79-ата минута, оформи крайния резултат в 89-ата. Недоволство за гостите породиха множеството странни решения на Хауърд Уеб, който на няколко пъти подмина 100%-тови нарушения около дъгата на наказателното поле в полза на гостите. Изявите му пращаха агидката на Евертън в ярост, както и футболистите, няколко от които получиха жълти картони в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



111