Сити ще се опита отново да бъде първи в класирането


П. Пенков

Манчестър Сити - Евъртън
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 24.09.2011г.
Час: 14:45
Съдия: Хауърд Уеб


И този уикенд борбата във английската Висша лига продължава с пълна сила, като първия двубой от шестия кръг е между отборите на Манчестър Сити и Евертън. Претендентът за титлата Сити се нуждае от победата тази седмица, след като в предишния кръг загуби ценни 2 точки при визитата си на "Крейвън Котидж", но важното е, че гражданите все още нямат регистрирана загуба. Именно, поради това, съставът на Роберто Манчини отстъпи челната позиция на градския си съперник, който е с две точки повече в актива си. След срещата с Фулъм, Сити продължи участието си в турнира Карлинг Къп, побеждавайки у дома Бирмингам с 2:0 в третия кръг от надпреварата, така че гражданите продължават борбата си за титла на всички фронтове.

Мениджърът Роберто Манчини ще трябва да вземе решение дали да задържи Коло Туре в титулярния състав за сблъсъка в събота срещу Евертън. Туре се завърна след 6-месечно наказание, като взе участие срещу Бирмингам от турнира Карлинг Къп, но според Манчини той не е напълно готов да излезе като титуляр в две поредни срещи. Оуен Харгрийвс също ще остане на резервната скамейка, след като прекъсна 3 годишния си престой без официалнен мач, влизайки в игра срещу бирмингамци през тази седмица.

Съперникът им Евертън успя да спечели общо 7 от възможни 9 точки до момента, като мърсисайдци са и с мач по-малко от съперниците си, тъй като двубоя им с Тотнъм в първия кръг на шампионата беше отменен, поради размирици в английската столица. Впечатление прави, че през сезон 2009/2010 тима на Дейвид Мойс спечели двете си срещи с Манчестър Сити - с 2:1 и 2:0, а относно резултатността в тези двубои гражданите са с предмиство, тъй като са успели да отбележат повече от 2 гола в последните си 9 срещи срещу карамелите. В момента мърсисайдци заемат шестата позиция в подреждането, на 8 точки от първия Манчестър Юнайтед, но и с мач по-малко от червените дяволи. Преди седмица съставът на Дейвид Мойс постигна победа с 3:1 при домакинството си на Уигън, а през средата на настоящата седмица постигна трудна победа срещу Уест Бромич в двубой от третия кръг на турнира Карлинг Къп, като така удължи престоя си в надпреварата.

Треньорът на мърсисайдци Дейвид Мойс вероятно ще върни някои играчи в стартовите 11. Тим Хауърд, Силвен Дистен, Лиън Озмън и Тим Кейхил бяха оставени на резервната скамейка в двубоя срещу Уест Бромич от Карлинг Къп, но са готови да се завърнат в игра срещу Манчестър Сити. Луис Саха е под въпрос за гостуването през този уикенд, тъй като не са намира в добра физическа форма. Виктор Аничебе е контузен, а новото попълнение Маркъс Ханеман не бе включен в групата за мача с гражданите.

Прогноза: Манчестър Сити - Евертън 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


28 август Тотнъм - Манчестър Сити 1:5 (Висша лига)
10 септември Манчестър Сити - Уигън 3:0 (Висша лига)
14 септември Манчестър Сити - Наполи 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Фулъм - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
21 септември Манчестър Сити - Бирмингам 2:0 (Карлинг Къп)

Евъртън:

24 август Евъртън - Шефилд Юнайтед 3:1 (Карлинг Къп)
27 август Блекбърн - Евъртън 0:1 (Висша лига)
10 септември Евъртън - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
17 септември Евъртън - Уигън 3:1 (Висша лига)
21 септември Евъртън -  Уест Бромич 2:1 сл. прод. (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Евъртън


156 срещи
58 победи за Манчестър Сити
39 равенства
59 победи за Евъртън
Голова Разлика: 218:216 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.44
Равен - 4.33
Евъртън - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.40
Равен - 4.33
Евъртън - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
181