Евертън ще зарадва феновете си на Гудисън Парк


П. Пенков

Евъртън - Уигън
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 17.09.2011г.
Час: 17:00
Съдия: Питър Уолтън


В събота от 17:00 часа българско време Евертън и Уигън Атлетик се изправят в двубой от петия кръг на английската Висша лига. Карамелите все още нямат успех на собствения си "Гудисън Парк", докато Латикс все още търсят първата си победа като гост. Съставът на Дейвид Мойс заема 10-та позиция във временното класиране с актив от 4 точки. Преди седмица Евертън успя да спечели само точка, след като завърши наравно 2:2 пред собствена публика срещу Астън Вила. В края на миналия месец тима си осигури участие в следващия кръг на турнира Карлинг Къп, след като отстрани Шефилд Юнайтед с 3:1.

Привлеченият под наем в карамелите - Ройстън Дренте може да направи дебюта си срещу Уигън, след като фигурира за резервния тим през средата на седмицата. Съотборникът му Фил Невил ще се бори да върне мястото си в състава, след като не беше включен в групата през миналия уикенд. Нападателят Луис Саха все още не е напълно възстановен, докато Тим Кейхил се очаква да поведе атаката на тима.

Уигън Атлетик има само една победа от началото на новата кампания, като това се случи в края на месец август, когато състава на Роберто Мартинес победи новака Куинс Парк Рейднжърс 2:0 пред собствена публика. Следващият кръг обаче Уигън загуби с 3:0 гостуването си на Манчестър Сити в двубой от четвъртия кръг на Висшата лига. Освен това през тази седмица тима приключи участието си в турнира Карлинг Къп, след като загуби с 2:1 гостуването си на Кристъл Палас.

Бранителят на Уигън Емерсън Бойс е под съмнение за предстоящото гостуването на Евертън, поради разтежение. Съотборниците му Стивън Гохоури и Антолин Алкараз са близо до пълното си възстановяване, но пропускат двубоя с карамелите. Мениджърът Роберто Мартинес, който направи някои проблеми в срещата от Карлинг Къп през седмицата, вероятно ще заложи на Шоун Малъни, Дейвид Джоунс и Патрик ван Анхолт в титулярния състав за мача.

Прогноза: Евертън - Уигън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

15 август Бохемианс - Евъртън 1:1 (Приятелска среща)
20 август Евъртън - КПР 0:1 (Висша лига)
24 август Евъртън - Шефилд Юнайтед 3:1 (Карлинг Къп)
27 август Блекбърн - Евъртън 0:1 (Висша лига)
10 септември Евъртън - Астън Вила 2:2 (Висша лига)

Уигън:

13 август Уигън - Норич 1:1 (Висша лига)
20 август Суонзи - Уигън 0:0 (Висша лига)
27 август Уигън - КПР 2:0 (Висша лига)
10 септември Манчестър Сити - Уигън 3:0 (Висша лига)
13 септември Кристъл Палас - Уигън 2:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Евъртън - Уигън

12 срещи
6 победи за Евъртън
4 равенства
2 победи за Уигън
Голова Разлика: 17:9 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 1.53
Равен - 3.80
Уигън - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Евъртън - 1.50
Равен - 3.75
Уигън - 7.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
117