Далглиш: Завръщането на Джерард е сравнимо с привличането на нов играч


Н. Гавазов

Добри новини пристигнаха за феновете на Ливърпул, съобщава Sky Sports. Мениджърът на „червените" Кени Далглиш потвърди, че полузащитникът Чарли Адам ще може да вземе участие в съботната среща от 4-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Стоук Сити, а също така, специалистът изрази задоволството си от кадровото състояние на отбора, след като стана ясно, че Глен Джонсън активно участва в тренировъчния процес, а в съвсем скоро време неговият пример може да бъде последван и от Стивън Джерард.

Както е известно, Адам получи контузия в евроквалификацията между Шотландия и Чехия и през второто полувреме на срещата бе заменен. Той пропусна следващия мач на своите срещу Литва и в пресата се появиха съмнения, че Чарли ще бъде извън строя за около две седмици.

„Мисля, че много ни провървя. Всички играчи, които бяха с националните си отбори се завърнаха без травми. Глен вече тренира с тима, а с всеки изминат ден към това се приближава и Джерард. В това отношение, нещата са позитивни. Чарли ще играе срещу Стоук и мисля, че Крейг Левин правилно не го пусна във вторник. А когато и Джерард се завърне в строя, това ще е наистина фантастичен момент. Трансферният прозорец е затворен, но за нас този момент ще бъде като бонус, сравним с привличането на нов играч. Той в свое интервю каза, че се чувства много свеж и е доволен от рехабилитацията си, за което се радваме и всички ние ще го приемем с отворени обятия", цитира Sky Sports думите на Даглиш.

 

112