Бербатов иска нов договор от Юнайтед


Н. Гавазов

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изрази своята готовност да остане в състава на „червените дяволи", съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Действащият договор на голмайстора на Висшата лига за миналата година е до юни 2012 година, след което Бербо ще може да напусне отбора с правата на свободен трансфер. Но българинът не иска това и през септември смята да седне на масата за преговори и да обсъди с ръководството на Юнайтед условията по новата сделка.

Според Goal.com,. Бербатов има намерение да продължи договора си с още две години, а също така да поиска увеличение на заплатата си до 120 000 паунда на седмица. В момента се предполага, че Митко взема около 80 000 паунда седмично.

През лятото българинът можеше да напусне клуба, след като няколко отбора, включително и френския ПСЖ проявиха интерес към него, но ръководството на шампионите отказа да се раздели с голмайстора си, а Сър Алекс заяви, че ще разчита на него и през настоящия сезон.

 

130