Арсенал вади 10 милиона за американски национал


Н. Гавазов

Арсенал отправи запитване за атакуващия полузащитник на Фулъм Клинт Демпси, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, „артилеристите" се опитват спешно да подсилят неубедителния си отбор, след загубата от Манчестър Юнайтед с 8:2 в неделя. Според изданието, от „Емирейтс" са готови да подготвят официална оферта за футболиста, който също е заинтересован от едно евентуално преминаване.

Фулъм не желае да се разделя с ключови футболисти, но осъзнава, че не може да спре играча, чийто договор изтича след две години. „Котиджърсите" са поставили цена от 10 милиона паунда за американеца. Мартин Йол е готов да предприеме внезапни мерки със закупуването на Браян Руиз от Твенте, ако загуби Демпси. Костариканецът и по-рано беше в полезрението на лондончани, макар че заплатата може да е проблем, тъй като на „Крейвън Котидж" има таван на възнагражденията от 50 хиляди паунда на седмица.

Основният приоритет на Фулъм до края на трансферния прозорец е да задържи американецът, който беше водещ реализатор на клуба през миналият сезон със своите 13 гола. Той вече добави две попадения в Лига Европа този сезон и вкара един при поражението на неговия тим с 2:1 от Нюкасъл в неделя.

Интерес към Демпси имаше през това лято от редица отбори във Висшата лига като Ливърпул, Евертън, Астън Вила, Нюкасъл, както и от френския Пари Сен Жермен и испанския Севиля. Атакуващият полузащитник неведнъж е заявявал пред близки, че има амбиции да играе в Шампионската лига, откакто се присъедини към Фулъм през 2007 година.

 

87