Венгер се извини на феновете


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се извини на феновете на отбора за унизителната загуба от Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд" в неделя. Както е известно, „артилеристите" получиха осем гола във вратата си - за първи път от 1896 година насам, с което тимът воден от французина не само бе подложен на унищожителна критика от страна на привържениците си, но и от повечето специалисти, към чийто хор се присъединиха от телевизионните екрани Гари Невил, Лий Диксън, Пол Мърсън и Алън Хансен.

Венгер обяви веднага след злополучния мач, че в този момент няма да си тръгне от Арсенал и обеща да работи много, за да си върне доверието на феновете.

Днес френският специалист заяви, че ще се опита да намери нови играчи до затварянето на трансферния прозорец, а по-късно поднесе своите извинения към всички, които обичат Арсенал.

„Феновете не искат да виждат отбора си в такова състояние. Единственото, което мога да направя в момента е да се извиня и да се подготвим много добре за следващия си мач. Такъв резултата е унизителен и трудно се преглъща, но нека не му отдаваме толкова специално значение. Ако погледнем играта, резултата е справедлив. Може да звучи налудничаво, но признавам,ч е Юнайтед бе по-добър от нас и ни наказа лошо. Нямам никакво намерение да се оправдавам. Това е футболът", заяви Венгер за Standard.

 

116