Уест Бромич ще запише първия си успех за сезона


П. Пенков

Уест Бромич - Стоук Сити
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 28.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


В неделя от 17:00 часа българско време Уест Бромич приема Стоук Сити на стадион "Дъ Хоутърнс". Домакините заемат 18-та позиция в зоната на изпадащите, след като в двата изминали кръг от новия сезон не успяха да спечелят нито една точка. Преди две седмици съставът на Рой Ходжсън затрудни Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка загуби с 2:1 пред собствена публика. След двубоят с червени дяволи, на тима предстоеше трудно гостуване на друг от кандидатите за титлата - Челси. Уест Бромич отново претърпяха поражение и то със същия резултат. Серият от неуспехи беше прекъсната през средата на настоящата седмица, когато състава победи Борнемут в мач от третия кръг на турнира Карлинг Къп.

Треньорът Рой Ходжсън ще трябва да вземе решението дали да заложи като титуляр на Питър Одемвинге в двубоя срещу грънчарите. Нигерийският национал, който отбеляза 15 попадения през миналия сезон, се възстанви от травмата в глезена си, получена по време на предсезонната подготовка и се включи от резервната скамейка срещу Челси. Съотборникът му Золтан Гера е единственият, който със сигурност пропуска двубоя, след като се подложи на операция на глезена си.

За разлика от Уест Бромич, Стоук Сити вече притежават актив от цели 2 точки, което им отрежда 12-та позиция във временното класиране. В първият си мач от новата кампания, съставът на Тони Пулис измъкна точка при домакинството си на Челси, завършило при нулево равенство. Седмица по-късно грънчарите отново регистираха реми 1:1, но този път при визитата им на новака Норич Сити. Клубът от Стоук енд Тренд ще играе в групите на Лига Европа, след като във плейофната фаза отстрани ФК Тюн с общ резулат 5:1. Жребият, който се проведе в Монако, отреди Група Е за Стоук, заедно с Бешикташ, Динамо Киев и Макаби Тел-Авив.

Робърт Хънт и Матю Етерингтън са отново на разположение на мениджъра Тони Пулис, след като не участваха в двубоя от Лига Европа, поради наказания. Джермейн Джинас се очаква да започна от резервната скамейка, докато съотборника му Рори Делап е аут, поради разтежение.

Прогноза: Уест Бромич - Стоук Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уест Бромич:

04 август Олимпиакос - Уест Бромич 2:2 (Приятелска среща)
07 август Уест Бромич - Парма 1:1 (Приятелска среща)
14 август Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
20 август Челси - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)
23 август Борнемут - Уест Бромич 1:4 (Карлинг Къп)

Стоук Сити:

04 август Хайдук Сплит - Стоук Сити 0:1 (Лига Европа)
14 август Стоук Сити - Челси 0:0 (Висша лига)
18 август ФК Тюн - Стоук Сити 0:1 (Лига Европа)
21 август Норич - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
25 август Стоук Сити - ФК Тюн 4:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Уест Бромич - Стоук Сити

90 мача
30 победи за Уест Бромич
22 равенства
38 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 140:128 за Стоук Сити


Коефициенти от bet365:
Уест Бромич - 2.00
Равен - 3.30
Стоук Сити - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Уест Бромич - 2.00
Равен - 3.10
Стоук Сити - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
122