Карамелите ще спечелят първите си три точки за сезона


П. Пенков

Блекбърн - Евъртън
Стадион: "Ииуд Роуд", Блекбърн
Дата: 27.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън


В събота от 17:00 часа Евертън гостува на "Иууд Парк", където ще се изправи срещу Блекбърн, в двубой от третия кръг на английската Висша лига. И двата тима търсят първите си точки през новата кампания, въпреки че карамелите са с мач по-малко, поради размириците в английската столица, който отложиха срещата между Тотнъм и Евертън в пилотния кръг на шампионата. Домакините водени от Стив Кийн са печелили само веднъж във Висшата лига през собствена публика от януари досега. През седмицата Роувърс спечелиха за първи път у дома от толкова много време, но в мач от турнира Карлинг Къп. Те победиха Шефилд Уензди с 3:1 и така продължават в третия кръг на надпреварата. За разлика от Карлинг Къп, Блекбърн не се представя толкова добре през новия сезон, където все още няма спечелена точка, което изпрати тима в зоната на изпадащите. В първият кръг съставът загуби с 2:1 домакинството си на Уулвърхемптън, а седмица по-късно претърпя поражение при гостуването си на Астън Вила.

Мениджърът на домакините Стив Кийн очаква капитана на тима - Кристофър Самба да бъде на разположение за мача с Евертън. Централният бранител пропусна старта на кампанията, поради травма в слабините, но вероятно ще бъде включен в групата за мача с карамелите, след като през седмицата поднови тренировки. Съотборникът му Райън Нелсън ще трябва да премине късен фитнес тест, след проблемите, които имаше с коляното си, докато Грант Хенли се възстанови от контузията, която получи по време на мача с Шефилд през седмицата. Брет Емертън може да изиграе последния си двубой с фланелката на Блекбърн преди да се присъедини към Сидни ФК. 

Гостите Евертън са фаворити за спечелването на тази среща, тъй като са спечелили 3 от последните си 4 гостувания на "Иууд Парк". Въпреки че имаше седмица повече за подготовка, преди официалният старт на сезона за карамелите, те не успяха да се подготвя достатъчно за срещата си с новака Куинс Парк Рейнджърс. Съставът воден от Дейвид Мойс загуби пред собствена публика с 1:0 от новака, бележи лош старт на новия сезон. Добрата новина за привържениците на мърсисайдци е, че те продължиха участие си в третия кръг на турнира Карлинг Къп, след като през седмицата победиха Шефилд Юнайтед с 3:1 на "Гудисън Парк".

Диняр Билялединов се заръща в игра за Евертън, след кат изтърпя наложеното му наказание. Кейхил и Бекфорд може да участват, след като пропуснаха двубоя от Карлинг Къп. Тим Кейхил страдаше от вирусно заболяване, а съотборника му от болки в коляното. Шейнъс Коулман и Магайе Гуйе остават аут, поради контузии.

Прогноза: Блекбърн - Евертън 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

30 юли Китчий - Блекбърн 0:3 (Приятелска среща)
06 август Килмарнък - Блекбърн 1:4 (Приятелска среща)
13 август Блекбърн - Уулвърхемптън 1:2 (Висша лига)
20 август Астън Вила - Блекбърн 3:1 (Висша лига)
24 август Блекбърн - Шефилд Уензди 3:1 (Карлинг Къп)

Евъртън:

02 август Вердер - Евъртън 1:0 (Приятелска среща)
05 август Евъртън - Виляреал 0:1 (Приятелска среща)
15 август Бохемианс - Евъртън 1:1 (Приятелска среща)
20 август Евъртън - КПР 0:1 (Висша лига)
24 август Евъртън - Шефилд Юнайтед 3:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Евъртън

144 мача
54 победи за Блекбърн
30 равенства
60 победи за Евъртън
Голова Разлика: 241:224 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 3.30
Равен - 3.25
Евъртън - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Блекбърн - 3.30
Равен - 3.20
Евъртън - 2.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
118