Насри: Липсата на трансфери ме накара да си тръгна


Н. Гавазов

Новият футболист на Манчестър Сити Самир Насри заяви, че липсата на активна трансферна политика от страна на доскорошния му клуб го е убедило, че трябва да напусне „Емирейтс". Както е известно, френският национал вчера завърши трансфера си на „Етихад Стейдиъм" , след като през цялото лято бе обект на спекулации от страна на медиите. 24-годишният полузащитник призна също така, че е нямал никакъв друг избор, освен да търси ново предизвикателство.

„За това, че не желая да подпиша нов договор с Арсенал започна да говоря още през октомври миналата година, но никой не направи нещо до юни и да се огледа на трансферния пазар. А дойде време, когато трябва да се инвестира. Постоянно слушам хората как говорят, че съм тръгнал за пари. Да, искам да живея добре в Сити, но съгласете се, че аз съм на 24 години и достигнах повратна точка в моята кариера и по-важно е, че се присъединявам към клуб, който има амбиции", заяви за L'Equipe Насри.

„Вярвам, че имам повече шансове за титли в Манчестър Сити, отколкото в Арсенал. Дали съм поел рискове, идвайки тук? Аз мисля, че трябва да се поемат рискове в живота. Аз не се страхувам да го направя. Налице е голям отбор, където конкуренцията е голяма и те кара да не спираш", допълва бившият футболист на Арсенал.

 

380