Далглиш защити Керъл от обвиненията за слаба игра


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш се опита да защити Анди Керъл от обвиненията за разочароващото представяне на нападателя досега и пое отговорността за това върху себе си. Както е известно, Анди Керъл пристигна на „Анфийлд" през януари срещу 30 милиона паунда, които бяха дадени на бившия му клуб Нюкасъл Юнайтед, но направи своя дебют едва през март заради травма в бедрото.

По-късно нападателят имаше и проблем с коляното. В крайна сметка, 22-годишният футболист не оправда очакванията и в 11 мача, които изигра за „червените", той отбеляза само два гола.

„Фитнесът на Анди се подобрява. През миналия сезон той никога не бе напълно готов за игра - още с идването си страдаше от контузия. Ние го накарахме да играе по-рано, отколкото би трябвало да го направим и това не е честно спрямо него. Анди е само на 22 години и всеки път когато излиза на терена, хората се питат: това ли е най-доброто, което той ни показва? Нека всички дадат своите оценки, когато той се възстанови на 100%", заяви Далглиш за Sky Sports.

 

91