Уест Хем удари Ман Юнайтед с късна дузпа (видео)


И. Ангелов

Дузпа в 92-рата минута, изпълнена от Джаред Боуен, се оказа решаваща за Уест Хем Юнайтед, които постигнаха трета поредна домакинска победа срещу Манчестър Юнайтед във Висшата лига с резултат 2:1, като "червените дяволи“ са успели да спечелят само един от последните си осем мача във всички състезания.

След като изпитват трудности със забележими голови постижения през целия сезон – и без гол в последните си два мача на "Лондон Стейдиъм" – гостите стартираха с агресия, в опит да променят тази тенденция. Те бяха на сантиметри от гол още в рамките на две минути, когато Алехандро Гарначо разтресе гредата. Аржентинецът пропусна още една възможност в първите 10 минути, правейки своя 100-тен мач като титуляр за клуба.

Възможностите продължаваха да се трупат за "червените дяволи", като Расмус Холунд бе спрян от завърналия се Лукаш Фабиански, а Бруно Фернандеш – който досега никога не беше вкарвал в 12 мача срещу Уест Хем – не успя с глава от центриране на Каземиро. Най-добрата възможност на първото полувреме бе пропусната от Диого Далот, който след като преодоля Фабиански, по невероятен начин изпрати топката високо над вратата. Единственото негативно действие на 39-годишния страж бе, когато не успя да отрази корнер на Кристиан Ериксен, изпращайки топката в собствената си греда.

Футболистите на Лопетеги отправиха само един удар през първото полувреме, а недоволството на испанския треньор бе очевидно, когато направи тройна смяна на полувремето. Второто полувреме бе значително по-бавно и смените на домакините им осигуриха известен контрол. Въпреки това, нападателите на двата отбора – Антонио и Хьойлунд – имаха възможности от границата на наказателното поле.

Един от резервите на Уест Хем в крайна сметка осигури преднина на отбора, когато Крисенсио Съмървил отбеляза първия си гол за клуба. Бърза атака в 73-ата минута на "чуковете" завърши с подаване на Боуен към Дани Ингс, чийто удар вървеше настрани, преди Самървил да се намеси и да насочи топката във вратата за 1:0.

Отборът на Ерик тен Хаг имаше нужда от бърз отговор, и след небрежност в отбраната на Уест Хем те получиха възможност. Домакините изпуснаха няколко шанса да изчистят топката след статично положение в 81-ата минута и Джошуа Зиркзее насочи към Каземиро, който отбеляза от близка дистанция с глава за 1:1.

В решаващите моменти на мача се появи и спорна ситуация, след като Матайс де Лихт бе санкциониран за нарушение срещу Дани Ингс, въпреки че нападателят изглеждаше, че играе с ръка в хода на атаката. Продължителен преглед на ВАР запечата съдбата на гостите с дузпа, след като Боуен реализира категорично от бялата точка за 2:1, осигурявайки първата поредица от две поредни домакински победи за Уест Хем във Висшата лига от декември насам.
 
 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



95