Палмър обърна Нюкасъл в Лондон (видео)


И. Ангелов

Челси се завърна на победния път във Висшата лига, след като гол във всяко полувреме беше достатъчен за победа с 2:1 над Нюкасъл Юнайтед на "Стамфорд Бридж", като "сините" запазиха почти безупречната си домакинска статистика срещу "свраките" – само едно поражение в последните 30 мача на свой терен (22 победи, 7 равенства).

Челси влезе в днешния двубой непобеден в шест срещи на "Стамфорд Бридж", доказвайки, че критиците от предсезона, които очакваха трудности, са сгрешили. Домакините започнаха позитивно, водени от капитана Рийс Джеймс, който направи първия си старт пред домашната публика за сезона. Бързият старт даде резултат, когато Коул Палмър отбеляза още в четвъртата минута, но голът беше отменен поради тънка засада.

Челси продължи доминиращото начало и отбеляза след четвърт час игра, когато Палмър изведе с изключително подаване Педро Нето отляво, а португалецът подаде в наказателното поле за лесен завършек на Николас Джаксон за 1:0 от дузпата.

Нюкасъл отговори добре след изоставането и започна да заплашва към средата на полувремето, като Сандро Тонали отправи удар, който бе блокиран, преди Александър Исак да изравни в 32-ата минута за 1:1. Луис Хол бе изведен по левия фланг и бившият играч на Челси центрира перфектно за шведския нападател, който завърши в празната врата, отбелязвайки 5000-ия допуснат гол от Челси в историята на Висшата лига.

Челси излезе устремено през второто полувреме и възстанови преднината си само две минути след подновяването на играта, благодарение на звездата Палмър, който проби през сърцето на защитата на Нюкасъл и отбеляза с мощен нисък удар до близката греда на Ник Поуп - 2:1.

Гостите изпитваха затруднения след ранния гол, и отне време на момчетата на Еди Хау да се настроят на темпото. Исак почти успя да удвои головете си за деня, когато негово центриране почти влезе във вратата, но Уесли Фофана изчисти на голлинията.

Дуетът на Челси в средата на терена - Мойзес Кайседо и Ромео Лавия - демонстрираше доминиращо присъствие, като перфектно прекъсваше атаките на гостите. Хау направи тройна смяна 20 минути преди края, но Исак остана единствената заплаха за Нюкасъл, като премина покрай Роберт Санчес, но не успя да завърши ефективно. Въпреки че Челси се справяше добре с опитите на съперника, домакините също не изглеждаха близо до отбелязване на трети гол, който би ги освободил от напрежението на евентуално завръщане.

С тази победа отборът на Мареска се изкачи на четвърто място, преди мача на Арсенал срещу Ливърпул, докато Нюкасъл остават без победа в пет поредни мача във Висшата лига (2 равенства, 3 загуби), като заемат 12-о място.
 
 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



132