Раненият Арсенал ще спре Ливърпул


И. Ангелов

Арсенал - Ливърпул 
Стадион: Емирейтс 
Дата: 27.10.2024 г. 
Час: 18:30 ч. 

Арсенал разочароващо отстъпи на Борнемут с 2:0 в последния кръг на Висшата лига, но ще трябва да го направи без изгонения тогава Уилям Салиба, ключов за отбраната на домакините, без капитана си Мартин Йодегор, и потенциално без най-ценния нападател в лицето на Букайо Сака, който може да липсва заради последната си травма.

През седмицата "артилеристите" се справиха с 1:0 над Шахтьор Донецк в Шампионска лига, но ще трябва да покажат повече срещу отбор във форма като този конкретен гост.

Ливърпул води класирането в Англия с 4 точки над Арсенал и стартът при Арне Слот сякаш не може да бъде по-добър след 11 победи от 12 мача насред всички състезания за новия наставник. А неговият отбор също страдаше и продължава да има проблеми с липсващи имена:

Диого Жота отново е под въпрос след като пропусна срещата през седмицата с Лайпциг, и контузени са още Алисон, Киеза, Брадли и Елиът.

При домакините ще се чакат новини около Сака, Тимбър и Калафиори, всички от които ще преминат прегледи точно преди двубоя. Салиба е аут от защитата с наказание, а контузени остават Йодегор, Тиърни и Томиясу.

Ливърпул спечели 8 от последните 9 кръга в лигата. В 10 от последните 12 кръга "червените" вкараха и по най-малко 2 гола. 

Арне Слот стана първият в историята мениджър на Ливърпул, постигнал 6 победи на гости поред на старта на сезона, и той може да продължи да гради легендата си. Микел Артета обаче ще даде всичко, за да не позволи на съперника да отвори дистанция на върха, дори това да означава прибиране в защита, или пък засилване на нападението за сметка на защитата в преследване на поне толкова попадения, колкото ще намери противникът.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Ливърпул (Арне Слот)
 
Келехер
   
Конате
Дайк
Арнолд
Робертсън
Гравенберх
Алистър
Салах
Собослай
Гакпо
Нунез
Хаверц
Мартинели
Тросар
Сака
Райс
Мерино
Калафиори
Уайт
Габриел
Тимбър
   
Рая
 
Арсенал (Микел Артета)

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 2:2

293