Гарначо: Голът беше трениран


И. Ангелов

Алехандро Гарначо разкри как упражнение на тренировъчното игрище с Маркъс Рашфорд му е помогнало да отбележи изравнителния гол за Манчестър Юнайтед срещу Брентфорд. Юнайтед сложи край на пет мача серия без победа във всички турнири, след като в събота успя да направи обрат и да победи Брентфорд с 2:1 във Висшата лига на "Олд Трафорд".

Голът на Итън Пинок даде преднина на "пчеличките“ в самия край на първото полувреме, но Гарначо изравни само две минути след началото на втората част. Расмус Хойлунд отбеляза победния гол малко след 60-ата минута, осигурявайки толкова необходимите три точки за "червените дяволи“.

Гарначо отбеляза впечатляващо воле от първо докосване в 47-ата минута след прецизно центриранe на Маркъс Рашфорд, което върна отбора му в мача. След срещата Гарначо похвали манталитета на отбора, който направи обрат, и разкри, че движението, довело до неговия гол, е част от упражнение, което редовно практикува с Рашфорд.

В интервю за MUTV след мача 20-годишният футболист сподели: "Пропуснах две големи възможности през първото полувреме, но се върнах през второто със същата нагласа, опитвайки се да отбележа и да спечелим мача, и накрая успях. Знаех, че [Рашфорд може да направи това], защото го тренирахме тази седмица. Знам, че има много добри центрирания и трябва да бъда готов на далечната греда. Когато центрира, ударих от воле и отбелязах, така че съм щастлив.“

Отборът на Ерик тен Хаг ще се върне в действие през седмицата в Лига Европа, когато ще се изправи срещу бившия си мениджър Жозе Моуриньо и неговия отбор от турската Суперлига, Фенербахче.
 
 

94