Пеп: Не бих взел решението на Клоп


И. Ангелов

Пеп Гуардиола увери, че не възнамерява да последва пътя на Юрген Клоп и да се откаже от треньорството, за да поеме роля на изпълнителен директор. По-рано този месец, Ред Бул потвърди, че бившият мениджър на Ливърпул, Юрген Клоп, ще се присъедини към организацията като глобален ръководител на футболната им програма.

В новата си роля, Клоп ще подкрепя треньорите на РБ Лайпциг, Ред Бул Залцбург и Ню Йорк Ред Булс, както и на други клубове от тяхната обширна мрежа. Фокусът му ще бъде върху по-нататъшното развитие на футболната философия на Ред Бул, като използва връзките си в скаутинга, за да идентифицира треньори и млади таланти.

Докато германецът избра да поеме изпълнителна роля, бившият му съперник Гуардиола заяви, че няма подобни планове да напусне треньорството. Решението на Клоп да се присъедини към Ред Бул предизвика много критики в света на футбола, като феновете на бившите му клубове Майнц, Борусия Дортмунд и Ливърпул изразиха недоволството си.

На въпрос дали би поел подобна роля като тази на Клоп, мениджърът на Манчестър Сити отговори:

"Обичам зелената трева. Да съм човекът с вратовръзката, не ми харесва. Бих критикувал много моя мениджър за такава промяна! Аз не мога да го направя. Все още ми харесва да идвам сутрин на работа – обожавам го! Това е основната причина да съм мениджър. Мисля за Уулвърхемптън в неделя и за посланията, които трябва да предам на играчите, за образите, които трябва да видя, за тренировките, които трябва да подготвя. Искам отчаяно да победя Уулвърхемптън.“

Отборът на Гуардиола, Манчестър Сити, ще се върне в действие във Висшата лига днес (неделя), когато ще се изправи срещу Уулвърхемптън във важен гостуващ мач от първенството.

158