Райс: Трябва да спрем с картоните


И. Ангелов

Полузащитникът на Арсенал Деклан Райс обяви, че отборът трябва да спре да получава червени картони след поражението от Борнемут. Уилям Салиба беше изгонен за спъване на Еванилсон по средата на първото полувреме, преди домакините да отбележат два гола, за да спечелят с 2:0 на "Виталити Стейдиъм".

Райс по-късно каза: "Ние се ритаме сами в крака три пъти за осем мача и се измъкнахме вкъщи срещу Брайтън и навън срещу Манчестър Сити. Борнемут продължи да натиска и направи 2:0.

"Гордея се с играчите за борбата, дори с 10 човека, но наивността, трябва да спрем да правим грешки, защото искате 11 играчи за 90 минути и това печели футболни мачове.

"С 10 души показахме много характер за да останем в играта. Големият шанс беше на Мартинели и вратарят го прочете и направи страхотно спасяване и една минута по-късно, една обикновено рутинна ситуация, ни удари.

"Не можем да правим глупави грешки. Имате нужда от всичките си най-добри играчи на терена за 90 минути. Вярата ни е много висока и ще останем заедно. Това е футбол, каквото и да се случи, най-важното е да останете заедно и да гледате в правилната посока."
 
 

125