Слот коментира Арнолд и Реал Мадрид


И. Ангелов

Арне Слот, мениджърът на Ливърпул, изрази увереност, че Трент Александър-Арнолд няма да загуби концентрация върху задълженията си в клуба, въпреки спекулациите за трансфер в Реал Мадрид. 26-годишният английски национал навлиза в последната година от договора си с мърсисайдци и все още не е подписал удължаване. Въпреки това, Слот вярва, че тези слухове подценяват професионализма на Александър-Арнолд.

Когато бе попитан дали тези слухове биха могли да имат отрицателно въздействие върху неговия вицекапитан, Слот отговори: "Мисля, че подценявате нашите играчи. Тези момчета са свикнали ежедневно да бъдат свързвани с всички големи клубове, независимо дали имат договори или не. Ако мислите, че са обезпокоени от този интерес, тогава не оценявате психическата им сила и какво са свикнали. Това е част от света, в който живеем. Просто се съсредоточете върху това, което трябва да направите. Може би ако сте на 17 или 18 години, това може да е трудно. Но Трент е печелил лигата, Шампионската лига, Върджил и Мо също. Мисля, че това не е проблем за тях да се представят добре. Това е и което виждаме в момента, защото играят наистина добре."

Арнолд, продукт на академията на Ливърпул, се превърна в основен играч за клуба през годините, но фактът, че все още не е подписал нов договор, тревожи феновете. Подобно на Александър-Арнолд, централният защитник Върджил ван Дайк и крилото Мохамед Салах също влизат в последната година от настоящите си договори и ако Ливърпул не успее да ги задържи, това ще бъде сериозен удар за отбора на Слот.

Ливърпул, които в момента водят в класирането на Висшата лига след седем мача, приемат Челси на "Анфийлд" в неделя следобед, преди да се върнат в действие в Шампионска лига във вторник вечер, гостувайки на РБ Лайпциг.

87