Хаг: Не исках да продаваме Мактоминей


И. Ангелов

Босът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг повтори, че не е искал Скот МакТоминей да напусне клуба след блестящия му старт с Наполи. Юнайтед прибра 30,5 милиона евро (25,4 милиона паунда/33,6 милиона долара), след като се съгласи да продаде Мактоминей на Наполи това лято и включи значителна клауза за продажба от 10 процента.

Тъй като шотландският национал е продукт на младежката академия на клуба, продажбата му се смяташе за "чиста печалба“, фактор, който беше особено важен за съответствието на клуба с финансовите разпоредби на Висшата лига и УЕФА. Но мениджърът Тен Хаг намекна, че може да е било грешка, оставяйки атакуващия халф - който отбеляза два гола и направи една асистенция за отбора от Серия А, да си отиде.

Тен Хаг по-рано разкри, че не е доволен от напускането на шотландския халф - който прекара 22 години в клуба от "Олд Трафорд", а в петък той повтори разочарованието си пред репортери.

"Много съм щастлив за Скот. Както казах, когато той напусна, не исках това, но това са правилата, с които клубът трябваше да се справи. Правилата са, дори бих казал, лоши, но това е създадената ситуация... Това ни принуди да вземем това решение", каза той.

Холандецът също така намекна, че клубът може да обмисли използването на клаузата за обратно изкупуване в договора на Алваро Фернандес, за да върне младежа на "Олд Трафорд". Левият бек се присъедини към Бенфика това лято, но е възможно завръщане на "Олд Трафорд".

"Мисля, че процесът е перфектен, имаме обратно изкупуване, така че имаме контрол върху ситуацията. Трябва да преценим ситуацията дали той може да бъде опция за нас в бъдеще, но да играе за Манчестър Юнайтед във Висшата лига не е толкова лесно. Трябва опит", добави той.

103