Пеп: Сити има опции да ме замени


И. Ангелов

Пеп Гуардиола обяви, че ще вземе решение за бъдещето си в Манчестър Сити "възможно най-скоро", но настоява, че "гражданите" имат опции, ако той наистина напусне. Сити чака да разбере дали Гуардиола иска да удължи престоя си на "Етихад" и да продължи, когато договорът му изтече следващото лято.

Испанецът отговори на спекулациите за бъдещето си, но каза малко, и обяви, че клубът се променя с времето, точно когато Уго Виана беше обявен за наследник на отиващия си спортен директор Чики Бегиристайн. Той също така смята, че Сити ще успее да намери добър заместник за него, ако той се откаже.

Той каза пред репортери: "Доста съм сигурен, че клубът има опция, когато Чики напусне, и имат опции, когато Пеп напусне. Рано или късно това ще се случи и те имат опции. Няма да е изненада. Ако не съм убеден, че аз съм най-доброто от клуба, ако смятам, че това е проблем за клуба, ще взема решение възможно най-скоро. Разбира се, ако ме попитат [кой трябва да бъде следващият мениджър], ще дам мнението си, но това не е моя работа. Бих казал, че от момента, в който напусна, новият спортен директор трябва да избере заместник."

Гуардиола донесе безпрецедентен успех на Сити, откакто стана мениджър през 2016 г. Триумф в Шампионската лига и куп титли във Висшата лига и национални купи подобриха още повече репутацията му, но всичко може да приключи през 2025 г. Предстои интригуващ сезон за Сити - отчасти поради съдебната им битка срещу Висшата лига - и заради бившия шеф на Барселона, който потенциално може да напусне.

След като Сити се изправи срещу Уулвс на "Молиню" в неделя, отборът на Гуардиола се завръща в Шампионската лига в сряда, когато приема Спарта Прага. Те завършват октомври с мачове срещу Саутхемптън и Тотнъм съответно във Висшата лига и Карабао Къп.

53