Мареска: Всички са здрави, дори Джеймс


И. Ангелов

Босът на Челси Енцо Мареска каза, че капитанът Рийс Джеймс е "най-накрая на разположение" отново след поредния си кошмар с последната контузия. Английският национал все още не е играл този сезон, след като получи контузия в подколянното сухожилие в предсезонната подготовка. Въпреки това, старши треньорът на Челси Мареска обяви, че 24-годишният играч се е завърнал отново, след като е тренирал с отбора на първия отбор по време на международната пауза. 

Той каза пред репортери: "Той [Джеймс] най-накрая е на разположение. Той работи с нас през международната пауза. Това е добра новина, особено за него, защото да си контузен не е добро чувство. Най-накрая той се завърна.

"Сложно е, когато получиш контузия, контузия, пак контузия. Не е лесно, така че винаги търсиш решение. Вероятно решението с Рийс ще е същото решение, което използваме с Ромео [Лавия] и Уес [Фофана] по отношение на използвайки ги само веднъж седмично, в един мач, защото вероятно в този момент, поради различни причини, тялото на Рийс не може да играе два пъти седмично. Едно от решенията вероятно е да се опитаме да го управляваме по същия начин, както правим с Уес и Ромео."

През миналия сезон капитанът на "сините" записа само 11 мача, като прекара повече време извън терена, отколкото на него. Сега той и Мареска ще се надяват десният бек да може да се върне в игра възможно най-скоро и да остане във форма в обозримо време.

Въпреки че остава да се види кога Джеймс ще се завърне в първия отбор, отборът на Мареска пътува до лидера в таблицата Ливърпул на "Анфийлд" в неделя следобед. Челси е четвърти в таблицата, с четири точки изоставане от хората на Арне Слот.

33