Томас Франк защити Тен Хаг


И. Ангелов

Томас Франк защити Ерик тен Хаг, тъй като босът на Брентфорд твърди, че холандският мениджър не е виновен за лошата форма на Манчестър Юнайтед. Въпреки че Юнайтед похарчи приблизително £200 милиона ($261 милиона) по време на летния трансферен прозорец, за да подсили отбора си, Юнайтед се оказва в долната половина на таблицата на Висшата лига след седем мача, намирайки се на три места и две точки зад отбора на Франк.

Разочароващо за Юнайтед серията включва няколко слаби резултата, като последният им домакински мач доведе до поражение с 3:0 от Тотнъм миналия месец. Мачът срещу Брентфорд този уикенд е първият за "Червените дяволи" на Олд Трафорд след тази загуба и натискът върху Тен Хаг само се увеличи, тъй като отборът се бореше да намери последователност. След това поражение Юнайтед завърши наравно в последователни мачове, първо срещу Порто в Шампионската лига и след това в Астън Вила, преди да се отправи към международната пауза.

Въпреки намаляващите резултати, Франк смята, че нарастващата критика, насочена към Тен Хаг, е неоправдана:

"Невероятно е срещу каква критика му се наложи да се изправи“, каза той. "Като старши треньор, признавам какво е чувството да бъдеш в ситуация като тази. Мисля, че [критиката] е твърде много. Той очевидно е добър треньор, спечели два трофея за два сезона.

"Но разбирам как е: ако отборът спечели, старши треньорът е абсолютно фантастичен; ако отборът загуби, старши треньорът е абсолютно лайно! Докато той вероятно е някъде по средата. Никога не е само старши треньорът или играчите, или феновете, или борда - това е комбинация от всички тези неща."

Интересното е, че самият Франк е споменат като потенциален наследник на Тен Хаг, ако Юнайтед реши да направи мениджърска промяна. Босът на Брентфорд обаче побърза да отхвърли подобни приказки. В скорошно интервю за talkSPORT Франк потвърди, че е щастлив в Брентфорд, но остави вратата леко отворена за бъдещи възможности.

"Много пъти съм казвал, че съм много щастлив тук“, каза той. "Кой знае какво ще се случи в бъдеще? Отворен съм, но в момента просто работя усилено всеки ден, за да направя Брентфорд по-добър."

53