Арсенал ще се наложи в Борнемут


И. Ангелов

Борнемут - Арсенал
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 19.10.2024 г.
Час: 19:30 ч.

Борнемут допусна трета загуба от последните си четири срещи в последния кръг на Висшата лига срещу Лестър преди две седмици. "Черешките" взеха 8 точки от първите 7 кръга на кампанията. Треньорът Андони Ираола ще трябва да намери начин да укрепи отбранителната линия, ако иска да има шанс срещу силния съперник.

Арсенал пристига във Виталити Стейдиъм след серия от силни изяви във Висшата лига. "Артилеристите" са в серия от четири победи и изглеждат уверени както в атака, така и в защита. Последно те обърнаха Саутхемптън за победа преди почивката за национални срещи. Микел Артета обаче знае, че предстои среща и в Шампионска лига през седмицата, за която трябва да мисли при съставянето на своя титулярен отбор.

Откъм състави, при Борнемут само Тайлър Адамс е поставен под въпрос. 

В състава на Арсенал липсват контузените Йодегор, Зинченко и Тиърни, а Нето не може да играе срещу бившия си клуб. Под въпрос са Тимбър, Партей, Мартинели, Хаверц, Сака и Уайт, но Артета може да разчита на дълбочината на своя състав, за да компенсира отсъствията на някои от тях.

Арсенал водеше на почивката и в края на последните 3 срещи на гости в Борнемут. "Артилеристите" спечелиха 11 от последните 13 мача във Висшата лига. Арсенал и вкара по най-малко 2 гола в 20 от последните 25 изиграни кръга в Англия.

Прогноза: Борнемут - Арсенал 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рая
   
Салиба
Габриел
Тимбър
Калафиори
Райс
Партей
Мерино
Сака
Хаверц
Тросар
Еванилсон
Утара
Таверние
Семеньо
Кристи
Кук
Керкез
Смит
Забарни
Сенеси
   
Кепа
 
Борнемут (Андони Ираола)

Прогноза: Борнемут - Арсенал 0:3

66