Разкриха приоритета на Холанд, след като нападателя отхвърли изгоден договор


Н. Гавазов

Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд е изключил възможността да се премести в една конкретна европейска суперсила, ако напусне шампионите на Висшата лига в близко бъдеще.

Норвежкият национал не е нищо друго освен откритие, откакто се премести в Манчестър през 2022 г., обличайки екипа, който неговият баща Алф-Инге Холанд също носеше преди повече от две десетилетия.

Холанд счупи рекорда за един сезон във Висшата лига в първата си година под ръководството на Пеп Гуардиола, преди да направи поредни триумфи в борбата за "Златната обувка" през кампанията 2023-24.

През сезон 2024-25 24-годишният футболист вече успя да вкара 11 гола от само 10 мача във всички състезания, включително 10 в седем състезания във Висшата лига, докато продължава да чупи всякакви рекорди.

Холанд – който наскоро стана и най-добрият голмайстор при мъжете в историята на Норвегия – все още има договор с "гражданите" до 2027 г., но той неизбежно е свързван с преминаване в множество други уважавани европейски клубове на фона на сензационните си подвизи.

Името на Реал Мадрид често се споменава в разговори, тъй като Лос Бланкос гледаха на Холанд като дългосрочен наследник на Карим Бензема, преди скандинавецът да избере да следва същия път като баща си.

През последните седмици Барселона бе замесена в слухове, според които "блаугранас" може да направи дързък ход за Холанд, тъй като планира да живее без Роберт Левандовски, а на ПСЖ също се приписва интерес след напускането на Килиан Мбапе на Бернабеу.

Въпреки това, според El Nacional, Холанд няма интерес да се премести в шампионите от Лига 1, въпреки предложението им за изгоден договор за няколко милиона паунда.

Бившата звезда на Борусия Дортмунд и Ред Бул Залцбург уж е "заявила ясно", че дългосрочното му бъдеще не е на "Етихад", но от друга страна се е насочил към по-амбициозна дестинация от Парк де Пренс.

Вместо това се казва, че всички признаци сочат към това, че Холанд ще се премести във висшия дивизион на испанския футбол и той е направил свой "приоритет“ да завърши в Ла Лига, където смята, че може да продължи да се развива по-добре от в Лига 1.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес очевидно мечтае да си партнира с Халанд и Мбапе в атаката на "бланкосите", като победителите в Шампионска лига биха били готови да направят големи финансови жертви, за да придобият услугите му.

Спортният директор на Барселона Деко обаче се надява, че "блауграна" може да примами норвежеца в Каталуния с обещанието за по-добър спортен проект, тъй като отборът на Ханси Флик в момента има три точки пред Реал на върха в таблицата на Ла Лига.

На Холанд му трябваха само 105 мача, за да достигне границата от 100 гола за Манчестър Сити, а общият му брой за шампионите във Висшата лига вече възлиза на 101 гола и 14 асистенции от 108 мача във всички турнири.

Ако норвежкият национал в крайна сметка търси нови пасища през летния трансферен прозорец, според съобщенията Манчестър Сити може да се насочи към сънародник на скандинавеца като негов дългосрочен заместник.

682