Смолинг: Скоро целият свят ще види класата на Де Хеа


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг смята незаслужени критиките, на които британските средства за масова информация подложиха Давид де Хеа и изрази своята увереност, че 20-годишният вратар е изправен пред блестящо бъдеще на „Олд Трафорд". Както е известно, испанският страж сгреши фатално на два пъти в мачовете на „червените дяволи" срещу Манчестър Сити за Суперкупата на Англия и срещу УБА на старта на Висшата лига, с което си навлече критиките на специалистите, а някои дори поставиха под съмнение качествата му.

„Давид се представя много силно по време на тренировките. Ние изиграхме няколко двустранни срещи през тази седмица и той показа добра ловкост и игра с краката. На заниманията добре се вижда кой какъв потенциал има и всичко е въпрос на време - да го види и останалия свят", заяви Смолинг за Magic Radio.

„Мисля си, че това е нормална ситуация - всички момчета, които пристигат зад граница имат нужда от адаптация и да свикнат с местните условия на живот. Мисля, че той вече свикна тук и се чувства много добре. Имаме съотборници, които добре знаят испански, но Давид започна усилено да изучава английския и смятам, че това също ще му помогне. Той много бързо се включва в процесите и смятам, че всичко при него ще се развие добре", продължава защитникът.

„Цялата тази критика, която го удари през последните дни е много повърхностна, защото той е изиграл няколко мача само. Нека не забравяме, че заедно с Атлетико той изигра немалко важни мачове, в които ролята му беше решаваща. Помня, когато играхме с тях финал в Лига Европа как се представи. Важното е, че мениджъра му вярва и избра именно Де Хеа за основен вратар на тима. Мисля, че Давид ще оправдае доверието и ще стане един от най-добрите вратари на Юнайтед", завършва Смолинг.

 

87