Брайтън с голям обрат над Тотнъм


И. Ангелов

Брайтън посрещна Тотнъм в последната среща от седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Американ Експрес Стейдиъм" домакините изоставаха с два гола, но обърнаха по изключителен начин за победа с 3:2, с което "чайките" застават в топ 6 за сметка на противника, който остава в средата на класирането.

Първата част бе изцяло в ръцете на Тотнъм, който рано в мача вкара в мрежата на противника, но от засада на Бренан Джонсън. В 24-ата минута обаче той избегна капана на засадата при подаване на Соланке и матира вратаря за 1:0.

В 32-ата минута Митома изведе Уелбек сам срещу вратаря, но нападателят не успя да засече елегантното центриране с външната част на крака. Така в 37-ата минута гостите вкараха отново чрез Мадисън, чийто слаб удар бе подпомогнат от мократа топка и терен за да премине вратаря за 2:0. Брайтън остана без точен удар до полувремето.

На почивката Еступинан замени Кадиоглу в защитата на домакините и почти веднага те върнаха гол когато в 48-ата минута Минте реализира след грешка на Удоджи и добра игра на Митома отново от ляво - 2:1. 

В 58-ата минута Митома намери и Рътер в полето и той матира ниско Викарио за 2:2. В 66-ата минута Дани Уелбек оформи обрата за 3:2 след удар с глава при центриране на Рътер. 

146