Челси равен с десет от Нотингам


И. Ангелов

Нотингам Форест завърши наравно 1:1 срещу Челси на "Стамфорд Бридж“, прекратявайки лошата си серия в столицата, след като преди това бяха допуснати четири последователни поражения в Лондон във Висшата лига.

Домакините влязоха в този двубой с високо самочувствие, след като бяха спечелили пет поредни мача във всички турнири. В пътя към шестата победа обаче се изправи Форест, който се оказа труден за пробиване, като с най-ниския брой голове в лигата - 11 в първите пет мача, не бе изненадващо, че началото на мача бе тихо. Нони Мадуеке опита няколко удара през първата част, като най-близо бе с фалцов удар, който премина малко над горния ляв ъгъл.

Последните минути преди почивката бяха пълни с действия, тъй като и двата отбора създадоха най-добрите си шансове. Челси, доминирайки в притежанието на топката, бе на косъм от откриването на резултата, когато Мадуеке влезе в наказателното поле и подаде към Коул Палмър, чийто удар с отклонение удари гредата, а Матс Селс успя да изчисти на голлинията. В другия край на терена, Уесли Фофана направи ключова блокада, за да спаси тима си от откриване на резултата от страна на Райън Йейтс.

Нуно Санто обаче не трябваше да чака дълго, за да види как отборът му повежда след почивката, след като центриране от статично положение на Джеймс Уорд-Праус намери Никола Миленкович, който подаде на Крис Ууд, който отблизо насочи топката в далечния ъгъл за 1:0 в 49-ата минута.

За радост на домакинските фенове, този аванс продължи само седем минути, тъй като най-голямата голова заплаха на Челси през следобеда, Мадуеке, намери мрежата, навлизайки отдясно и пращайки нисък удар в долния ъгъл след подаване на Палмър за 1:1 в 57-ата минута.

Малко под 15 минути преди края, Уорд-Праус бе изгонен с втори жълт картон, след като предотврати пробив на Николас Джаксън, задържайки топката след падане.

Селс направи отлични двойни спасявания, за да откаже Палмър, а в 13-те минути добавено време имаше много драма, като резервите Жоао Феликс и Кристофър Нкунку изпуснаха възможности, както и Неко Уилямс, който пропусна сам срещу вратаря. Въпреки численото предимство, Роберт Санчез се наложи да спаси точката за Челси, като направи невероятно спасяване в последния момент, за да откаже Жота Силва. Отборът на Санто има само една загуба в първенството този сезон и се изкачва в топ 10, заемайки девета позиция. Междувременно, сините на Енцо Мареска остават в топ 4, след като също са допуснали само една загуба този сезон във Висшата лига.
 
 

179