Потър: Мислех, че собствениците ще променят културата на Челси


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Челси Греъм Потър обясни провала си на “Стамфорд Бридж".

След като пое Челси през септември 2022 г., Потър нямаше дори седем месеца от петгодишния си договор и бе уволнен преди края на този сезон.

Потър каза, че очаква новите собственици на Челси да променят културата на клуба и да му дадат свободата да изгради отбор с млади играчи на мир.

Въпреки това, на Челси им беше трудно да се отърсят от старите начини, които наследиха от ерата на Роман Абрамович, и поредица от слаби резултати коства поста на Потър.

"След като разговарях със собствениците, разбрах, че са много амбициозни. Искаха да се борят за трофеи и да използват по-млади играчи.

Това бе възможност да работим с по-млади играчи, подготвяйки сцената за бъдещи успехи. Направихме някои неща добре.

И тогава изведнъж трябваше да направим някои корекции, докато все още се опитвахме да останем конкурентоспособни. Целият отбор бе някак объркан. Имаше много корекции.

Невъзможно е всеки да играе всяка минута. Беше малко трудно да се намери стабилност в това отношение. Живееш и се учиш. Беше много бурен период в историята на Челси. Иска ми се да бе по-добре за мен.

Културата на Челси е ключът към техния успех от дълго време, така че аз уважавам това. Мисля, че вие ​​- медиите и феновете - можете да го усетите отвън. Предполагам, че направих грешка, мислейки, че новите собственици ще се сменят културата.

Но културата е твърде дълбока. Преди Световното първенство загубихме само три мача във Висшата лига: от Арсенал в горната част на таблицата, както и от Нюкасъл и като гост от Брайтън. Но имаше чувството, че това е краят на света и сме близо до криза.

Не винаги е лесно да се види бъдещето и по това време Челси беше свикнал да печели и да се бори за трофеи.

Лесно е да се каже, че проблемът е в мениджъра, защото той не е свикнал да работи на това ниво. Може би това е така. Мога да го разбера, защото резултатите не бяха това, което очаквахме", заяви Потър.

84