Ливърпул ще превземе Палас


И. Ангелов

Кристъл Палас - Ливърпул 
Стадион: Селхърст Парк 
Дата: 05.10.2024 г. 
Час: 14:30 ч. 

Серията без загуби на Кристъл Палас приключи на гости на градския съперник на Ливърпул - Евертън в последния кръг, и освен всичко Палас остава един от петте отбора, които все още нямат победа в лигата след шест изиграни кръга. Формата на Еберечи Езе не изглежда лоша и статистиката не е лоша, но резултатите липсват след напускането на Олисе в посока Байерн Мюнхен.

Ливърпул пък се намира в коренно противоположно настроение след като победата над Уулвс с 2:1 постави отбора на върха на класирането с 5 победи и 1 загуба. При 9 победи срещу Палас от последните 10 гостувания за "червените", те ще са уверени, че ще задържат пол позицията във Висшата лига поне до следващия кръг.

В двата състава няма и много особени проблеми с липсващи играчи. При домакините е вероятно да видим същия отбор от последния кръг, което означава, че Трево Чалоба може би ще почака дебюта си, докато проблеми лекуват Риад, Дукуре, Ричардс, Холдинг и Франса.

При гостите само Елиът продължава да е контузен, но Киеза е поставен под въпрос след като не участва в победата над Болоня.

Освен че победи Палас на гости 9 от последните 10 пъти, Ливърпул и вкара по най-малко 2 гола в тези срещи във всички турнири. Очаква се убедително представяне и три точки за лидера.

Прогноза: Кристъл Палас - Ливърпул 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Ливърпул (Арне Слот)
 
Алисон
   
Конате
Дайк
Арнолд
Робертсън
Гравенберх
Алистър
Салах
Собослай
Диаз
Нунез
Матета
Нкетиа
Езе
Мичел
Камада
Уортън
Муньоз
Лерма
Гуехи
Лакро
   
Хендерсън
 
Кристъл Палас (Оливер Гласнер)

Прогноза: Кристъл Палас - Ливърпул 0:3

70