Артета: Доволен съм от играта


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е много доволен от представянето на отбора си при победата срещу ПСЖ (2:0) в Шампионска лига.

След като разстроиха ПСЖ с усилията на Кай Хаверц и Букайо Сака през първото полувреме, Арсенал запази уверено предимството си през второто.

Артета смята, че неговата страна е показала много зряло представяне срещу страхотен съперник.

"Бях много, много доволен от играта. Играхме срещу съперник, който има много характер и е трудно да се справиш, когато нямаш топката. Доминирахме през първото полувреме и създадохме много положения, и след това второто полувреме бе различна история.

Изстрадахме много повече, отколкото трябваше. Шампионска лига има различни предизвикателства, но мисля, че се справихме много добре.

Бяхме толкова решителни, толкова смели. Още вчера почувствах нещо различно в този отбор. Показахме контрол и спокойствие, въпреки че ПСЖ натисна през второто полувреме.

Вкарахме два гола и продължихме да доминираме. Можехме да завършим мача с трети, но съперниците ни също заслужават признание.

Играчите чувстват, че се движим в правилната посока, което е страхотен знак. Играхме срещу един от най-добрите отбори в света, така че бе хубаво да играем така, както го направихме“, заяви Артета.

40