Сър Джим избира между двама, ако уволни Тен Хаг


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Интер Симоне Индзаги е сериозен претендент да замени Ерик Тен Хаг в Манчестър Юнайтед.

Тен Хаг, настоящият наставник на Юнайтед, бе подложен на критики след домакинското поражение с 3:0 от Тотнъм през уикенда. Много експерти и фенове изразяват мнение, че Ерик изглежда обречен.

Смята се, че Тен Хаг запазва подкрепата на ръководството на Юнайтед в този момент. Ерик трябва да остане за мачовете срещу Порто и Астън Вила тази седмица.

Но след това ще има международна пауза, а клубовете често използват такива паузи през сезона, за да сменят треньорите си. Ако Червените дяволи не се подобрят в следващите два мача, ще бъде трудно за Тен Хаг да избегне уволнението.

Бившият старши -треньор на Англия Гарет Саутгейт, който е в близки отношения със спортния директор на дяволите Дан Ашуърт, отдавна е свързван с работа в Юнайтед.

Въпреки това, Daily Star ексклузивно твърди, че съсобственикът на Юнайтед Сър Джим Ратклиф ще избере между Саутгейт и Индзаги, ако реши да се избави от Тен Хаг.

Подобно на Сър Ратклиф, шефовете на Юнайтед са впечатлени от напредъка, който Индзаги постигна след назначаването му в Интер през 2021 г. През това време Симоне спечели пет трофея и се изправи срещу Манчестър Сити във финала на Шампионската лига.

Индзаги обаче подписа нов договор с Интер едва по-рано тази година и Юнайтед ще трябва да работи усилено, за да убеди 48-годишния футболист да напусне Милан.

33