Потър: Предпочитах да купя Кейн и Райс в Челси


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Челси Греъм Потър разкритикува трансферната политика на "сините" и каза, че би предпочел да изразходва парите, похарчени от клуба за многобройните си придобивания, за Хари Кейн и Деклан Райс.

След като се присъедини към Челси от Брайтън през септември 2022 г., Потър има по-малко от седем месеца от петгодишния си договор. Греъм все още е безработен, след като бе уволнен през април 2023 г.

Потър описва ситуацията си в Челси като "перфектна буря“, с няколко негативни фактора, включително обрив от контузии и излишък от играчи, закупени през януари, които не бяха готови за Висшата лига.

"Беше почти като перфектната буря. Преди Световното първенство изиграхме 14 мача за шест седмици. Чувствахте се като в пералня, така че говорихме за това с персонала, защото мачовете следваха един след друг, а вие нямате време да се подготвите.

Загубихме Рийс (Джеймс) и Уесли (Фофана) заради контузия. Мисля, че имахме най-доброто представяне на Световното първенство и скоро след това загубихме Рахим (Стърлинг) и Кристиан Пулишич.

Ако похарчите £300 милиона за играчи извън Висшата лига, от страни с пауза по средата на сезона, тогава не можете да очаквате те да играят веднага и да са добре.

Но разбира се, ако похарчите £300 милиона, натискът върху отбора и мениджъра се увеличава.

В същото време хората казват: "Хайде, ти похарчи всичките тези пари“. Честно казано, бих ги похарчил за Хари Кейн и Деклан Райс, но по това време решението бе такова.

Опитахме се да подкрепим това решение, но се озовахме в ситуация, в която имаме много играчи след януари и те не могат да отидат никъде“, заяви Потър пред The ​​Telegraph.

43