Палмър подчини Брайтън и направи история (видео)


И. Ангелов

Челси посрещна Брайтън в срещата от шестия кръг на английската Висша лига, а днес на "Стамфорд Бридж" Коул Палмър се превърна в сензация след като собственоръчно не само обърна и победи съперника, но и стана първият в историята играч от Висшата лига, вкарал 4 пъти в първото полувреме за крайното 4:2.

В 7-ата минута днес след много грешки в защитата на домакините Брайтън излезе напред след удар с глава на Рътер за 1:0. Последва удар в гредата от Палмър и отменен негов гол, преди в 21-ата минута той да направи 1:1 когато Джаксон увлече вратаря и пусна успоредна топка за англичанина на празна врата.

Последва отменен гол и за Санчо, преди Палмър да вкара за 2:1 от дузпа, спечелена отново от Санчо. В 31-ата минута Палмър оформи своя хетрик по красив начин от пряк-свободен удар от далечна дистанция, от където изстреля топката право в горния ляв ъгъл на вратаря за кандидат за гол на сезона - 3:1.

Брайтън обаче стигна до нов гол при нова грешка на вратаря Санчез за 3:2, като тук Балеба вкара в 34-ата минута. В 42-ата пас напред от Санчо отново бе завършен с категоричен удар по земя в близкия ъгъл на вратаря от Палмър за 4:2.

Второто полувреме Челси имаше още възможности и отново видя и отменен гол на Кукурела, но срещата сякаш вече бе решена.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



69