Ливърпул с класика над Борнемут (видео)


И. Ангелов

Ливърпул посрещна Борнемут в срещата от петия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините изиграха първо полувреме на изключителна скорост, което осигури комфортен аванс и 3:0, задържано през втората част когато момчетата на Арне Слот намалиха оборотите и съхраниха енергия.

В 27-ата минута днес дълга топка от Конате над защитата попадна в Диаз, Кепа излезе от вратата си да го срещне, но беше заобиколен и крилото вкара на празна врата за 1:0.

Само 2 минути след това Александър-Арнолд се впусна до дъгата и пусна отново за Диаз, който от близо не остави шанс на Кепа за 2:0. 

В 37-ата минута Салах намери Нунез на десния фланг, той навлезе диагонално и фалцира топката в далечния ъгъл и гредата за 3:0.

Във второто полувреме Ливърпул създаде по-малко положения и игра с по-нисък интензитет, позволявайки и на съперника ситуации пред Келехер, с които той се справи добре. Новото попълнение на домакините Киеза се появи като резерва и можеше да открие сметката си, но бе спрян от страничната греда.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



149