Гърци преговарят за играч на Челси


Н. Гавазов

Челси преговаря с гръцки клуб за сделка за наем на Давид Датро Фофана.

През целия летен трансферен прозорец сините бяха силно свързани с широк набор от опитни централни нападатели, които можеха да осигурят конкуренция на Николас Джаксън .

Въпреки че това бе постигнато чрез придобиването на универсалния нападател Жоао Фелиш, Челси пропусна Виктор Осимен и Айвън Тоуни.

В резултат на това хора като Фелиш, Кристофър Нкунку и Марк Гуи ще предизвикат Джаксън за място в средата на атаката на Енцо Мареска.


Фофана остана в клуба, въпреки че не успя да си осигури трансфер далеч от "Стамфорд Бридж“, като теоретично остава като опция за повторно интегриране обратно в групата.

Въпреки това, според Киърън Гил от Daily Mail , Челси все още иска да намери ново предизвикателство за нападателя.


Твърди се, че АЕК Атина преговаря с колегите си от Челси за преговори за договор за наем за 21-годишния футболист.

"Жълто-черните“ завършиха на второ място в таблицата на Суперлигата през 2023-24 г. и започнаха тази кампания, като натрупаха седем точки от началните си три мача.

След като загуби битката за титлата в лигата, Матиас Алмейда е нетърпелив да подсили отбора си колкото е възможно повече, Фофана изглежда като опция да влезе в последната третина.

Въпреки че Фофана вкара само шест пъти под наем в Унион Берлин и Бърнли миналия сезон, той направи 21 участия като титуляр и 11 като резерва, за да подобри развитието си в Бундеслигата, Висшата лига и Шампионска лига.

Преминаването към АЕК може да се разглежда като стъпка назад, но въпреки това той ще има възможността да представлява отбор, който се състезава за национални строфеи.

Крилото Анджело Габриел - който никога не е играл състезателен мач - бе продаден на Ал-Насър за малко под £20 милиона, предоставяйки на Челси голям финансов тласък.

Смяната на Бен Чилуел под наем остава възможност , макар и отдалечена, докато играчи като Чезаре Касадей и Карни Чукумека бяха върнати в състава на Мареска.

В настоящия момент изглежда, че Алекс Матос , Харви Вейл и Дейвид Уошингтън е по-вероятно да останат в клуба и да бъдат използвани в отбора под 21 години.

Челси все още има две места под наем в чужбина на свое разположение, ако успее да намери подходящ клуб за някой от гореспоменатите играчи.

65