Карагър каза кое ще го изненада при Салах


Н. Гавазов

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че ще бъде изненадан, ако нападателят Мохамед Салах не подпише нов договор с "червените".

След победата с 3:0 над Манчестър Юнайтед предния ден 32-годишният Салах заяви, че Ливърпул все още не му е предложил удължаване на договора му, който изтича в края на сезона.

Карагър смята, че Салах е твърде добър, за да напусне, за да завърши кариерата си в Саудитска Арабия. Джейми не вижда проблем във възрастта на Мохамед.

"Мисля, че Мо Салах, подобно на Роналдо, е обсебен от рекорди и дълголетие. Повечето от нас смятат, че на 35 вече си свършил с футбола. Но този човек се грижи толкова добре за себе си, че може да играе до 40-годишна възраст или поне далеч далеч зад 30.

Не мисля, че е дадено, че ще отиде в Саудитска Арабия през следващия сезон. Той е твърде добър за това. Той играе в най-добрата лига в света за един от най-големите клубове в света.

След още сезон или два той ще бъде там със Сър Кени Далглиш и Стивън Джерард като страхотни играчи, които да играят за Ливърпул. Той вероятно е най-добрият широк играч, който сме виждали във Висшата лига, дори и да няма медали като някои други.

Разбира се, че трябва да се бориш, за да го запазиш. Не с това, което си направил в миналото, а с това, което ще правиш в бъдеще.

Когато си в средата на двайсетте, не можеш да правиш това, което си правил преди, но той може да играе различно. Разбира се, Ливърпул иска да задържи него и Върджил Ван Дайк, но това вероятно ще зависи от заплатите. Ще им бъде ли платено същото и ще бъдат ли същите играчи след две или три години?

Ще бъда много изненадан, ако Салах не играе за Ливърпул през следващия сезон, защото мисля, че той ще иска да счупи всеки рекорд в историята на клуба“, заяви Карагър пред Sky Sports.

119