Роби Кийн стана съотборник на Бекъм


Н. Гавазов

Ирландският национал Роби Кийн премина в Лос Анжелис Галакси от Тотнъм за първоначалната сума от 2.2 милиона евро. Нападателят се е съгласил на договор, според който за две години ще получава около 6 милиона евро и се очаква да бъде представен като официален играч на американския клуб по-късно тази вечер. „Шпорите" може да получат допълнителни 3 милиона в зависимост от клаузите в договора между англичаните и Галакси.

Роби Кийн завърши трансфера само няколко часа преди края на трансферния прозорец в МЛС, след като отказа да премине в играещия в Чемпиъншип Лестър. Ирландецът заменя Хуан Пабло Анхел, който подписа с Филаделфия Юниън и заедно с Дейвид Бекъм и Лендън Донован, ще е с най-високо възнаграждение. Нападателят и преди е заявявал желанието си да играе в МЛС, а през януари имаше възможност да премине във Ванкувър, но в крайна сметка отиде в Уест Хям под наем.

ЛА Галакси може да бъде последния отбор на Роби Кийн, който е защитавал цветовете на Уулвърхямптън, Ковънтри, Интер, Лийдс, Ливърпул и Селтик.

 

107