Тен Хаг обясни смяната на Каземиро


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг обясни смяната на халфа Каземиро на почивката на загубения мач срещу Ливърпул (0:3).

И двата гола на Луис Диас през първото полувреме в неделния мач от Висшата лига на "Олд Трафорд" дойдоха след груби грешки на Каземиро. 32-годишният бразилец изглеждаше безпомощен срещу халфовата линия на Ливърпул и бе заменен на полувремето от 20-годишния Тоби Колиър.

В социалните мрежи дори се разпространи видео, на което Каземиро уж напуска стадиона по време на почивката, но Тен Хаг побърза да отрече това. Ерик е уверен, че бившият играч на Реал Мадрид ще се възстанови след неуспешния мач.

"Това бе тактическа промяна, защото губехме с 2:0. Знаете предварително, че срещу Ливърпул ще има празни места в халфовата линия и имате нужда от свежи крака. Така че привлякохме млад човек, който има свежи крака, за да запълни празнините  в халфовата линия.

В каква физическа форма е Каземиро, за да играе важна роля в Манчестър Юнайтед? Той показва толкова често, че има страхотен характер. Всички сме виждали страхотни моменти от него, той изигра решаваща роля за нас в средата на терена. И той ще го покаже. Сигурен съм, че ще се реабилитира.

Наистина ли Каземиро напусна стадиона на полувремето? Не е вярно. Той бе в съблекалнята. Току-що го срещнах.

Може ли Угарте да е решението? Аз не съм Хари Потър. Мануел Угарте все още не е играл този сезон. Той трябва да влезе във форма. Ще отнеме седмици. Вероятно месеци“, заяви Тен Хаг.

56